این مقاله ترجمه سند استراتژی 2030 سازمان ایزو است که به معرفی راهبردهای، ماموریت، چشم انداز، اولویت ها و ... سازمان ایزو میپردازد.

ساختن زندگی آسان تر، ایمن تر و بهتر
ما در جهانی زندگی می کنیم که در آن تغییر یک امر ثابت است و چالش ها و اختلالات می توانند در مقیاس جهانی باشند. برای قرار گرفتن در این زمینه جهانی، باید یک استراتژی روشن و چابک داشته باشیم که مقصود ما و آنچه را که می‌خواهیم به دست آوریم مشخص کند، در حالی که به ما امکان می‌دهد تغییرات را پیش‌بینی کرده و به سرعت با دنیای اطراف خود سازگار شویم.

به این معنا، مفهوم بهبود مستمر یکی از اهداف در حال تغییر و تحول است. ما در تاریخ نزدیک به 75 ساله خود راه درازی را پیموده ایم - و به پیشرفت بزرگی کمک کرده ایم - اما دنیای امروز نه مانند دنیای دیروز است و نه مانند فردا. اگر می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که سازمان ایزو همچنان در خط مقدم تغییرات مثبت قرار دارد، باید جلوتر برویم.

با در نظر گرفتن این موضوع، استراتژی ما با عنوان ISO 2021-2030 چشم انداز ما (چرا کاری را انجام می دهیم)، مأموریت ما (چه کاری انجام می دهیم و چگونه انجام می دهیم)، اهداف ما (آنچه باید برای تحقق مأموریت و چشم انداز خود به دست آوریم) و اولویت های ما (جایی که باید منابع خود را برای تحقق این امر متمرکز کنیم) را تنظیم می کند. این اولویت‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به‌طور منظم مورد بازبینی قرار گرفته و در صورت نیاز، برای پاسخ به هرگونه تغییر در محیط خارجی ما، تنظیم شوند.

ما سال 2030 را به عنوان نقطه عطفی برای انعکاس پیشرفت و ارزیابی کار اساسی خود به عنوان یک سازمان تعریف کرده ایم. این چارچوب زمانی با دستور کار جهانی بلند پروازانه سازمان ملل متحد برای سال 2030 مطابقت دارد، که در 17 هدف توسعه پایدار مشخص شده است، برای تحقق بخشیدن به تلاش های مشترک بین المللی نیاز دارد. ISO بر اساس اخلاق همکاری ساخته شده است و معتقد است که استانداردسازی نقش کلیدی در تبدیل جهان ما به یک دنیای پایدار دارد.

چشم انداز ما برای سال 2030
ساختن زندگی آسان تر، ایمن تر و بهتر

در ISO، ما معتقدیم که استانداردهای بین‌المللی، اگرچه تا حد زیادی در زندگی روزمره ما نامرئی هستند، اما جزء مهمی برای ایمن‌تر کردن و بهتر کردن چیزها در دنیای اطراف ما هستند. با دستیابی به این امر، می توانیم هر روز به بهبود کیفیت زندگی مردم کمک کنیم.

ماموریت ما
از طریق اعضا و ذینفعان آنها، ما افراد را گرد هم می آوریم تا در مورد استانداردهای بین المللی که به چالش های جهانی پاسخ می دهند، توافق کنند.
استانداردهای ISO از تجارت جهانی حمایت می کنند، رشد اقتصادی فراگیر و عادلانه را هدایت می کنند، نوآوری را پیش می برند و سلامت و ایمنی را برای دستیابی به آینده ای پایدار ارتقا می دهند.

ISO یک سکوی خنثی را فراهم می کند که در آن کارشناسان در سراسر جهان گرد هم می آیند تا استانداردها را توسعه دهند و به توافق برسند. ایجاد اجماع در سطوح مختلف، اعتماد و اعتبار را در سازمان ما ایجاد می کند و استانداردهای بین المللی که تولید می کنیم، ما را به یک رهبر جهانی در زمینه خود تبدیل می کند.

اهداف ما
اهدافی که برای خود تعیین کرده ایم، پله هایی برای چشم انداز ما هستند و به ما کمک می کنند تا اطمینان حاصل کنیم که کارمان زندگی را آسان تر، ایمن تر و بهتر می کند.

آنها کمک خواهند کرد تا تأثیر خود را به حداکثر برسانیم و اطمینان حاصل کنیم که از طریق اعضای خود، کارشناسان را گرد هم می آوریم تا در مورد استانداردهای بین المللی که به چالش های جهانی می پردازند توافق کنند. اهداف ایزو برای سال 2030 عبارتند از:

هدف 1
استانداردهای ISO در همه جا استفاده می شود.
هدف 2
رفع نیازهای جهانی
هدف 3
همه صداها شنیده شد.

اولویت ها
ما برای دستیابی به اهداف خود و به حداکثر رساندن تأثیر خود در زمینه محرک های تغییر، بر شش اولویت تمرکز خواهیم کرد.
هر اولویت در درجه اول از یک هدف پشتیبانی می کند، همانطور که در زیر نشان داده شده است:

هدف 3
همه صداها شنیده شد.
اولویت 3-1: تقویت اعضای ایزو از طریق ظرفیت سازی
اولویت 3-2: پیشرفت فراگیری و تنوع در سامانه های ایزو
هدف 2
رفع نیازهای جهانی
اولویت 2-1: ارایه استانداردهای ایزو موقعی که بازار به آنها نیاز دارد.
اولویت 2-2: کسب فرصت های آینده برای استانداردسازی بین المللی
هدف 1
استانداردهای ISO در همه جا استفاده می شود.
اولویت 1-1: نشان دادن مزایای استانداردها
اولویت 1-2: نوآوری برای رفع نیازهای کاربران

اندازه گیری موفقیت

برای دستیابی به اهداف خود تا سال 2030، باید به طور مستمر پیشرفت خود را اندازه گیری کرده و موفقیت خود را ارزیابی کنیم. بدین منظور، ما یک چارچوب اندازه‌گیری ساختاریافته و منسجم برای موارد زیر ایجاد کرده‌ایم:

  • ابتدا، پیشرفت خود را در برای دستیابی به اولویت های استراتژیک خود اندازه گیری می کنیم.
  • سپس موفقیت خود را با توجه به اهداف کلی خود می سنجیم.

چارچوب دقیق شاخص‌ها و اقدامات بخشی از طرح راهبردی ما است که به طور منظم بررسی و به روز می‌شود تا مرتبط، چابک و پاسخگو به تغییرات باقی بماند.

در سطح بالا، ما انتظار داریم که موفقیت را همان طور که در نمودار زیر مشخص شده است اندازه گیری کنیم.

اهداف ==> شاخص یک موفقیت ==> شاخص دو موفقیت ==> شاخص سه موفقت 

(زمانی که این موارد اتفاق بیفتد، می دانیم که در رسیدن به اهداف خود موفق بوده ایم).

اولویت ها ==> شاخص یک پیشرفت ==> شاخص دو پیشرفت ==> شاخص سه پیشرفت 

(زمانی که این موارد اتفاق بیفتد، می‌دانیم که به سمت اهدافمان پیشرفت می‌کنیم).